Clean Team in het zonnetje gezet

Dit item is gearchiveerd op 20-08-2015.

De deelnemers van het Clean Team zijn in het zonnetje gezet door de ondernemersvereniging Valkenswaard, onder leiding van centrummanager Annemiek Verstappen. 

Aanleiding is de inzet van het Clean Team in het centrum. Het team is daar afgelopen maand aan de slag gegaan met het verwijderen van onkruid. Het deel bij de Hofnar is inmiddels weer netjes, en is er een begin gemaakt met de Corridor. De ondernemers zijn erg blij met het initiatief van de gemeente om het Clean Team in te zetten voor deze klus, en daarom werden de deelnemers beloond met een lekker stuk vlaai.

 Achtergrond Clean Team

Het Clean Team is een initiatief van de afdeling Werk & Inkomen van de Samenwerkende A2-gemeenten en werd in 2013 opgericht. De deelnemers van het Clean Team hebben over het algemeen al meerdere jaren een bijstandsuitkering. Door uiteenlopende omstandigheden hebben ze tot nu toe de stap naar regulier werk nog niet kunnen maken. Door dit bijzondere project krijgen ze onder andere de kans om weer te wennen aan een vast werkritme. Met de werkzaamheden die zij verrichten, ondersteunen zij de buitendienst van de gemeente terwijl ze ook aan hun eigen ontwikkeling werken. Dit proces moet leiden tot een verdere persoonlijke ontwikkeling waarbij het vinden van een vaste baan het einddoel is. Het mes snijd dus aan twee kanten.

Positieve insteek

Het is soms even inkomen, maar het  overgrote deel van de Clean Team deelnemers is erg positief. Het is voor de mensen erg fijn om weer ergens deel van uit te maken, weer collega’s en een ritme te hebben en zich nuttig te voelen. We krijgen dan ook veel positieve feedback van klanten. Dat ook ondernemers en omwonenden blij zijn met het Clean Team blijkt vandaag.

Lydia Quinten: beleidsmedewerker Werk & Inkomen: “De gemeente is enthousiast over het initiatief om het Clean Team in het zonnetje te zetten. De deelnemers hebben er vrijwillig voor gekozen om, vanuit hun uitkeringssituatie, hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Het is goed dat deze gemotiveerde mensen op deze manier merken dat hun inzet wordt gewaardeerd.”

Meer informatie: Lydia Quinten: lydia.quinten@a2samenwerking.nl  06-50419827