Nieuws

 • Bereikbaarheid voor winkels staat voorop in het centrum

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  23 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard heeft besloten om de planning voor de volgende fase van het Masterplan Centrum aan te passen. Reden is de bereikbaarheid van de winkels in de aanloop naar de feestdagen. De nieuwe planning betekent geen vertraging, maar heeft alles te maken met het goed wegen van verschillende belangen.

 • Valkenswaardse basisschoolleerlingen ontvangen GAME boek

  23 juli 2021 - Hoe stimuleer je kinderen om de tv, computer en telefoon uit te zetten en naar buiten te gaan?

  Door de kinderen op een speelse manier te wijzen op al de mooie dingen die Valkenswaard ons biedt. Er zijn veel speelterreinen, een fietscrossbaan, ze mogen op bepaalde momenten gratis gaan zwemmen bij zwembad de Wedert, ze kunnen de natuur in, naar de kinderboerderij, fruittuin, zichtstal etc. En zo is het GAME boek ontstaan. Een mooi knutsel-, kleur,- en spelletjesboek waarbij elke opdracht gelinkt is aan een Valkenswaards evenement, bedrijf of natuur.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 3 augustus 2021

  ""

  22 juli 2021 - Op dinsdag 3 augustus 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Valkenswaard geniet weer van hartje centrum

  21 juli 2021 - Gisteren hebben het college van burgemeester en wethouders en kinderburgemeester Sterre Geenen om 16 uur een klein feestje gevierd met genodigden tijdens de kinderkermis op de splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard. Met een gezamenlijke toost op gepaste afstand werd geproost op dit resultaat: de prachtige groene Markt met grote gezellige terrassen. Inwoners kunnen weer genieten van hun eigen centrum. Toepasselijke hartlampjes werden uitgedeeld aan alle kinderen en bezoekers op de terrassen. Ook personeel van horecagelegenheden ontving het presentje. Kinderen mochten gratis in de Dumbo Olifantjes tot half 7.

 • Denk mee over de speelplekken in de Schepelweijen

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - De gemeente Valkenswaard gaat de speelplekken in de Schepelweijen aanpassen. In de plannen is ook ruimte voor goede ideeën van wijkbewoners.

 • Nieuw! Verhalen van inwoners

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - De website valkenswaardoogvooriedereen.nl is uitgebreid met verhalen van inwoners.

 • Wat heeft 5 jaar VN-Verdrag Handicap betekend voor Valkenswaard?

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - In juni was het 5 jaar geleden dat de Nederlandse overheid het VN-Verdrag Handicap ratificeerde.

 • Een compliment voor alle mantelzorgers

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  19 juli 2021 - Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we veel waardering hebben voor onze mantelzorgers.

 • Eurocircuit blijft: richting is bepaald, onzekerheid voorbij

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  16 juli 2021 - Na maanden van drukke voorbereiding, themabijeenkomsten en vergaderingen, heeft de gemeenteraad op donderdagavond 15 juli 2021 het besluit genomen over de toekomst van het Eurocircuit terrein. De raad koos voor scenario 2. Dat betekent dat het huidige feitelijke legale gebruik door de 6 verenigingen gelegaliseerd wordt. “De richting is bepaald, die onzekerheid is voorbij”, aldus wethouder Marchal.

 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 juli 2021 - De vakantieperiode is begonnen. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

 • Wijzigingen Nederlandse identiteitskaart in 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  15 juli 2021 - Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. Afgelopen januari is een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd.

 • De duurzaamheidspakketten liggen op straat

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  14 juli 2021 - Al gezien? Vorige week ging wethouder Theo Geldens met duurzame graffiti aan de slag om het gratis duurzaamheidspakket van de gemeente nog eens onder de aandacht te brengen. Met dit pakket kunt u meteen energie besparen in uw woning. Fijn voor u, fijn voor het klimaat!

 • Denktanksessie: op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard

  14 juli 2021 - Op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard in 2050, zijn we begonnen met het maken van een visie. Daarin staat hoe we in Valkenswaard in de toekomst anders kunnen verwarmen. Dit doen we stap voor stap, samen met inwoners, ondernemers en andere partijen.

 • Het hart van Valkenswaard: geniet van ons nieuwe centrum!

  14 juli 2021 - Het college van burgemeester en wethouders en kinderburgemeester Sterre Geenen brengen dinsdag 20 juli om 16.00 uur een kort bezoek aan de kinderkermis op onze splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard. Met het bezoek wil het college stilstaan bij het feit dat de Markt grotendeels af is. Onze inwoners kunnen weer genieten van het vernieuwde centrum. Het college is trots op deze mijlpaal en wil dit samen met inwoners en andere betrokkenen vieren. Voor jong en oud is er een verrassing tussen 16.00 en 18.30 uur! In verband met corona is het echt belangrijk de 1,5 meter in acht te houden, mocht u nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen. Mocht het te druk zijn, probeer elkaar ruimte te geven.

 • Te koop: Leenderweg 133 Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  13 juli 2021 - Investeerders opgelet : beleggingsobject in verhuurde staat!

 • Werkzaamheden aanpak wateroverlast in Dommelen

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  13 juli 2021 - Op donderdag 15 juli starten de aangekondigde werkzaamheden voor de aanpak van de wateroverlast in Dommelen.

 • ‘Terenplein’ wordt groen speelparadijs

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  13 juli 2021 - Een kaal plein bij basisschool Schepelweyen wordt de komende maanden omgetoverd tot groen speel- en sportparadijs.

 • Het hart van Valkenswaard: geniet van ons nieuwe centrum!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  13 juli 2021 - Het college van burgemeester en wethouders brengt om dinsdag 20 juli om 16.00 uur een kort bezoek aan de kinderkermis op onze splinternieuwe Markt: het hart van Valkenswaard.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Doe mee met de enquête: op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 juli 2021 - Om klimaatverandering tegen te gaan verwarmen we in 2050 onze huizen niet meer met aardgas. Daarmee beperken we de CO2-uitstoot en helpen we onze natuur. Hoe gaan we dat doen in Valkenswaard? Daar maken we nú plannen voor.

 • De Activiteitengids: vol manieren om een stap vooruit te zetten

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  8 juli 2021 - Als er iets is, willen we dat het liefst zelf oplossen of vragen we mensen die we kennen om hulp.

 • Afval naast containers pakken we samen aan

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  5 juli 2021 - Afval dat naast containers ligt, noemen we ‘bijgeplaatst afval’ of korter: ‘bijzet’. Het is een probleem in veel gemeenten in Nederland.

 • Eikenprocessierups: pas op voor brandharen!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  5 juli 2021 - Gaat u graag fietsen of wandelen? Houd er dan rekening mee dat in deze periode de eikenprocessierupsen hun brandharen krijgen.

 • Kinderwijkraad Het Gegraaf goed van start

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  5 juli 2021 - Sem, Naomi, Jill, Hana, Kaylee, Jim en Adem zitten er weer klaar voor.

 • Nieuwe informatie over afsluiting Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 juli 2021 - Medio juli weet de gemeente welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef. 

 • Nieuwsbrief Masterplan Centrumplan juli 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 juli 2021 - De nieuwsbrief Masterplan Centrumplan is uit! 

 • Reconstructie Westerhovenseweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 juni 2021 - De voorbereiding voor de herinrichting van de wegen in de kern Dommelen (gemeente Valkenswaard) is in volle gang. De werkzaamheden aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef, starten in de week van 16 augustus en duren maximaal vier maanden.

 • Wet elektronische publicaties (WEP) vanaf 1 juli van kracht

  23 juni 2021 - Vanaf 1 juli 2021 krijgt de gemeente Valkenswaard, net als andere overheidsinstanties, te maken met de Wet elektronische publicaties (WEP). Deze wet verplicht ons om alle officiële publicaties online te zetten via de website officielebekendmakingen.nl. Dit betekent dat die website vanaf dan juridisch dé plek is. Alleen aan die publicaties kunt u rechten ontlenen. Met (alleen) een publicatie via de Staatscourant, op de gemeentelijke website of op de gemeentepagina van het Valkenswaards Weekblad, voldoen we per 1 juli niet meer aan de wettelijke verplichtingen.

 • Verlichting fietspad naast gedeelte van Maastrichterweg

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  14 juni 2021 - Afgelopen week is Enexis gestart met de uitvoering van het project 'licht aan op de Maastrichterweg'.

 • Duidelijkheid over Geldmaat (pinautomaat) op de Markt

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  10 juni 2021 - Vanwege de vele reacties en vragen, een bericht over de pinautomaat op de Markt ter verduidelijking.

 • Update aanpak wateroverlast Valkenswaard

  9 juni 2021 - Op vrijdag 4 juni hadden we in onze gemeente, net als in de regio, weer te maken met een extreme bui.

 • Werk aan de weg hier en in de regio!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  25 mei 2021 - Er wordt hard aan de weg getimmerd in Valkenswaard en in de regio. Letterlijk en figuurlijk. Dat zorgt helaas voor de nodige overlast. Onze excuses daarvoor.

 • Feedbackronde Conceptrapportage Toekomst Eurocircuit voorbij

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  14 mei 2021 - Van 30 april tot en met donderdag 13 mei kon iedereen een reactie geven op de Conceptrapportage Toekomst Eurocircuit. Deze termijn is verstreken. Ook de enquête is afgerond. De respons is hoog! Dank voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen! Hoe gaan we nu verder?

 • Uitleg opzet enquête onder inwoners gemeente Valkenswaard

  12 mei 2021 - Onlangs heeft de gemeente een representatief onderzoek gedaan naar wat onze inwoners vinden van de toekomst van het Eurocircuit terrein. Want het is heel belangrijk om iedereen mee te laten denken over dit circuit, dat al zo lang in Valkenswaard ligt. Hoe wordt zo’n onderzoek opgezet? En hoe zorgen we ervoor dat de meningen gedegen worden opgehaald en het een goed beeld schetst wat de gemiddelde inwoner vindt van het circuit?

 • Nog voor de zomer besparen? Vraag het gratis duurzaamheidspakket aan!

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  4 mei 2021 - Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? Start dan met het nemen van kleine maatregelen.

 • Nieuwsbrief Masterplan Centrumplan april 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  22 april 2021 - De nieuwsbrief Masterplan Centrumplan is uit! 

 • Lintjesregen en Koningsdag 2021

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  20 april 2021 - Vanwege de landelijke coronamaatregelen, kunnen vóór 28 april zeker nog geen grote bijeenkomsten plaatsvinden. Dit is van invloed op de invulling van de Lintjesregen en Koningsdag 2021. 

 • Maandelijkse Molenmarkt Borkel 3 april van start

  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  1 april 2021 - Vorig jaar heeft Dorpsinitiatief Borkel en Schaft bij de Borkelse molen aan de Dorpsstraat voor het eerst een Molenmarkt met verse producten georganiseerd. Dat was een groot succes. Daarom krijgt de Molenmarkt nu een vervolg.

 • Meer tijd nodig voor vaststelling bestemmingsplan Buitengebied

  ""

  19 februari 2021 - Voor de gemeente Valkenswaard is een nieuw bestemmingsplan in de maak voor het Buitengebied.

 • Nieuwe aflevering gesprek met de burgemeester

  8 februari - Al gezien? In aflevering 7 van videoserie ‘In gesprek met de burgemeester’ spreekt burgemeester Anton Ederveen met inwoner en directeur van Theater de Hofnar Paul L'Herminez over de gevolgen van de coronacrisis voor theaters en de cultuursector. 

 • Burgemeester doet aangifte van poging tot brandstichting

  8 januari 2021 - Op woensdag 6 januari 2021 heeft burgemeester A. Ederveen formeel aangifte gedaan bij de politie van een poging tot brandstichting bij het gemeentehuis van Valkenswaard in de oudejaarsnacht.

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  13 oktober 2020 - Persbericht van de provincie Noord-Brabant.
  Vanaf donderdag 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’.

 • Afspraak maken bij de gemeente

  ""

  22 september 2020 - De gemeente werkt op afspraak!

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief