Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Nieuws

 • Jaarverslag en jaarrekening 2019

  28 mei 2020 - Het jaar 2019 kende voor Valkenswaard een aantal mooie resultaten in het kader van de Toekomstvisie 2030.

 • Gezamenlijke ambitie Metropoolregio Eindhoven: twee terawattuur duurzame energie in 2030

  27 mei 2020 - De 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven willen samen met de provincie en de twee waterschappen in 2030 twee terawattuur aan duurzame energie bijdragen aan het nationale Klimaatakkoord.

 • Het Coronavirus, alle updates

  Lees alle updates over het Coronavirus.

 • Gemeente tijdens Pinksteren

  25 mei 2020 - Op maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) is het gemeentehuis aan de Hofnar gesloten.

 • SKOzoK en Valkenswaard starten onderzoek naar onderwijs Borkel en Schaft

  25 mei 2020 - SKOzoK is een onderwijsstichting met 30 basisscholen in de regio Zuidoost Kempen, waaronder 10 scholen in Valkenswaard.

 • Raadsvergadering op 28 mei

  25 mei 2020 - Donderdag 28 mei vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, daarbij rekening houdend met de afstandsmaatregelen vanwege Corona.

 • Jaarverslag Ondermijning 2019 Dommelstroom

  18 mei 2020 - Dit is een persbericht van basisteam Dommelstroom.

 • Wegafsluiting Leenderweg vanwege reparaties asfalt

  18 mei 2020 - Op woensdag 27 mei en donderdag 28 mei voert de gemeente een grote reparatie uit op de rotonde Leenderweg/ John F. Kennedylaan bij bedrijventerrein De Schaapsloop.

 • Boodschap van het college

  18 mei 2020 - Beste inwoners,

 • Aanwijzing twee wandkleden tot beschermd gemeentelijk cultuurgoed

  18 mei 2020 - Het college heeft twee wandkleden aangewezen tot beschermd gemeentelijk cultuurgoed.

 • Aanvraag Tozo levensonderhoud

  11 mei 2020 - Wanneer u een aanvraag Tozo heeft ingediend, kunt u deze maand een telefoontje van ons verwachten zodat we voor 1 juni de aanvraag kunnen afhandelen. In het telefoongesprek nemen we de aanvraag met u door en kunnen deze aanvullen of corrigeren. Als we aanvullende stukken van u nodig hebben, bespreken we dit met u.

 • Wegafsluiting Heikantstraat in Waalre

  Update 6 mei 2020 - In de periode van 18 mei tot en met 13 juli is de kruising Heikantstraat- Burgemeester Uijenstraat in Waalre niet toegankelijk voor (doorgaand) verkeer. Verkeer vanuit Veldhoven (via Onze Lieve Vrouwedijk) en Valkenswaard (via Heikantstaat) wordt via borden omgeleid.

 • Speeches herdenking burgemeester en kinderburgemeester

  4 mei 2020 - We vieren dit jaar 75 jaar vrijheid, maar in een onwerkelijke en onzekere tijd. In de woorden van de Twentse tekstschrijver Marco Krijnsen:

 • Aanvraagprocedure Lintjesregen 2021

  1 mei 2020 - Denkt u ook wel eens ‘die persoon verdient een lintje’? Dan hebt u nu de kans om daar iets mee te doen. De aanvraagprocedure voor de Lintjesregen 2021 is inmiddels gestart. Neem het initiatief en zorg er voor dat iemand die het echt verdient, een ‘schouderklopje van de Koning’ krijgt. Belangrijk: dien uw voorstel op tijd in! Voor de Lintjesregen 2021 moet uw voorstel vóór 1 juli 2020 binnen zijn bij de gemeente.

 • Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo)

  Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van Corona tegen te gaan, is het voor een deel van de zelfstandig ondernemers niet mogelijk om hun werk voort te zetten. Het kabinet heeft een steunpakket afgekondigd voor ondernemers. Eén van de maatregelen is de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo).

 • Bericht namens de gemeenteraad

  14 april 2020 - Beste inwoners,

  De gevolgen van de Coronacrisis raken ons in ons hart. We proberen het dagelijks leven in onze gemeente zo goed mogelijk gaande te houden en om contact te houden op andere manieren dan we tot voor kort gewend waren.

 • Digitaal ondernemersloket vernieuwd!

  10 april 2020 - Ondernemers in onze gemeente kunnen vanaf vandaag belangrijke info zoals (lokale) regelingen, info over belastingen en het laatste nieuws vinden op www.valkenswaard.nl/ondernemersloket. Dit ‘loket’ is er om ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis.

 • Reconstructie kruising De Vest - Zeelberg

  30 maart 2020 - Op maandag 6 april start Daams Infra in opdracht van de gemeente Valkenswaard met werkzaamheden aan de kruising De Vest-Zeelberg. De te nemen maatregelen zijn bedoeld om de doorstroming en verkeersveiligheid te bevorderen.

 • Mgr. Smetsstraat afgesloten: start bouw fietstunnel

  25 maart 2020 - Met de komst van de Nieuwe N69 gaat de Mgr. Smetsstraat in de toekomst via een fietstunnel onder de nieuwe weg door.

 • Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

  15 maart 2020 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

  Niet alleen Brabant, maar heel Nederland is inmiddels in de ban van het coronavirus. En de nieuwste maatregelen zijn nodig om te zorgen dat we het virus kunnen indammen. Ik begrijp dat dit van ons allemaal veel vraagt. Het raakt ons als individu en in onze gezinnen, het raakt ons in het werk, het raakt het openbare leven in Valkenswaard.  

 • Start werkzaamheden Kloosterplein

  9 maart 2020 - Op maandag 23 maart start aannemer Van Doorn namens de gemeente Valkenswaard met het opknappen van het Kloosterplein.

 • Aanvragen financiële ondersteuning voor evenementen voortaan bij Valkenswaard Marketing

  24 februari 2020 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 december 2019 besloten om het mandaat voor besluitvorming over incidentele evenementensubsidie voor ‘on-brand’ en ‘brand-ondersteunende’ evenementen te verlenen aan Valkenswaard Marketing.

 • Rioolreiniging en -inspectie in wijk Geenhoven

  24 februari 2020 - Als onderdeel van periodiek onderhoud gaat de firma Adriaans in opdracht van de gemeente Valkenswaard vanaf 2 maart tot en met eind mei de riolering reinigen en inspecteren in de wijk Geenhoven. 

 • Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Ederveen

  7 januari 2020 - Burgemeester Ederveen heeft maandag 6 januari in het gemeentehuis van Valkenswaard zijn nieuwjaarstoespraak gehouden.

 • Aanpassen speelplekken in centrum en Hoge Akkers

  2 januari 2020 - Vanaf dinsdag 7 januari start de gemeente met het aanpassen van de speelplekken in het centrum en in de wijk Hoge Akkers. 

 • Fietsomleiding N397 / Dommelsedijk

  14 november 2019 - Vanwege werkzaamheden rond aanleg Nieuwe N69 gaan de fietspaden aan N397/Dommelsedijk, tussen Dommelen en Braambos/Westerhoven vanaf maandag 18 november 9.00 uur dicht. Omleidingsroutes zijn aangegeven.

Archief