Doe mee met de enquête: op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 02-08-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

8 juli 2021 - Om klimaatverandering tegen te gaan verwarmen we in 2050 onze huizen niet meer met aardgas. Daarmee beperken we de CO2-uitstoot en helpen we onze natuur. Hoe gaan we dat doen in Valkenswaard? Daar maken we nú plannen voor.

Gemeente Valkenswaard werkt op dit moment aan een visie waarin staat hoe we Valkenswaard in de toekomst kunnen verwarmen. Dit doen we stap voor stap, samen met inwoners, ondernemers en andere partijen.

Praat mee over duurzame warmte!

Om onze visie te maken, hebben we uw mening nodig. Een van de mogelijkheden om mee te denken over een aardgasvrij Valkenswaard, is door het invullen van onze enquête. Met welke alternatieven voor aardgas kunnen we uw buurt het beste verwarmen? En wat is er voor ú belangrijk? Door aan de enquête mee te doen, kunnen we onze visie samen maken. Doet u mee? U kunt uw mening delen door onze enquête in te vullen op: Valkenswaard.nl/warmte.

Wat doen we nog meer?

Inmiddels is er al een eerste inwonersavond geweest op 12 juli, de tweede volgt na de zomervakantie. Naast de inwonersavonden willen we voor geïnteresseerden ook de mogelijkheid bieden om uitgebreider het gesprek aan te gaan. Hiervoor organiseren we nog twee denktanks. We kijken daarbij meer naar de eindsituatie voor de gemeente Valkenswaard.

De eerste denktanksessie is op woensdag 21 juli van 19:00 tot 20:30 uur. Deze bijeenkomst is online. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Stuur dan een mail naar geert-jan.van.schijndel@valkenswaard.nl.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? Dan vindt u hier meer informatie over de Transitievisie Warmte.