Een compliment voor alle mantelzorgers

Bekijk de afbeelding op groter formaat

19 juli 2021 - Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we veel waardering hebben voor onze mantelzorgers.

Wethouder Mieke Theus (zorg en welzijn): “Ook dit jaar bedanken we in de gemeente Valkenswaard alle mantelzorgers voor hun grote inzet. Zeker in de Coronaperiode zijn mantelzorgers maandenlang extra belast. Ik heb groot respect voor de enorme toewijding van alle mensen die voor langere tijd, intensieve zorg bieden aan hun partner, ouder(s), kind, of vriend. Hen willen wij persoonlijk bedanken met een compliment in de vorm van een lokale, cadeaubon Valkenswaardkado, ter waarde van 50 euro."

Valkenswaardkado is te besteden bij bedrijven in de gemeente Valkenswaard.

De bonnen worden rond de Dag van de Mantelzorg toegestuurd aan de mantelzorgers.

Vraag Mantelzorgcompliment aan vóór 1 oktober

Als u als mantelzorger minimaal 8 uur per week, voor tenminste drie aaneengesloten maanden in 2021, meer dan gebruikelijke zorg verleent, kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen.

Voorwaarden zijn verder dat u niet betaald wordt voor de geboden zorg én dat degene die de zorg van u krijgt in de gemeente Valkenswaard woont.

U kunt het Mantelzorgcompliment aanvragen tot 1 oktober 2021 of uw zorgvrager kan het Compliment voor u aanvragen. Aanvragen kan digitaal via www.valkenswaard.nl/mantelzorg. Daar vindt u ook meer informatie over ondersteuning van mantelzorgers.

Vult u liever een papieren formulier in? Bel dan steunpunt Mantelzorg Verlicht op nummer 088 0031 288 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Of haal een formulier af bij de balie in het gemeentehuis in Valkenswaard. 

Let op: Mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij Mantelzorg Verlicht, ontvangen automatisch bericht en een aanmeldformulier thuis.