Lintjesregen en Koningsdag 2021

Dit item is gearchiveerd op 02-08-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

20 april 2021 - Vanwege de landelijke coronamaatregelen, kunnen vóór 28 april zeker nog geen grote bijeenkomsten plaatsvinden. Dit is van invloed op de invulling van de Lintjesregen en Koningsdag 2021. 

Aangepaste invulling Lintjesregen

Daarom kunnen ook dit jaar tijdens de Lintjesregen geen Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens een ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis. In plaats hiervan is gekozen voor een alternatief. Burgemeester Ederveen bezoekt samen met kinderburgemeester Sterre Geenen de decorandi en de kinderburgemeester reikt de onderscheidingen aan de voordeur uit.

Benieuwd wie de gelukkigen zijn? Houd dan op maandagmiddag 26 april lokale omroep VOS TV en onze website en social media goed in de gaten!

Geen bijeenkomst gedecoreerden op Koningsdag

De gemeente organiseert jaarlijks op Koningsdag een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van Valkenswaard die in het bezit zijn van een Koninklijke onderscheiding. Vanwege de coronamaatregelen kan deze bijeenkomst op dinsdag 27 april helaas ook dit jaar niet doorgaan.

Wel heeft de burgemeester een brief gestuurd naar alle gedecoreerde inwoners van Valkenswaard, waarin hij zijn dank uitspreekt voor hun jarenlange inzet voor de gemeenschap. De brief gaat vergezeld van een kleine attentie en een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht door decoranda en inwoonster, mevrouw Ria Van Amelsvoort.