Met inwoners en bedrijven op weg naar een aardgasvrij Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 19-07-2021.

16 juni 2021 - In 2050 verwarmen we onze huizen niet meer met aardgas, maar op andere manieren. Daarmee beperken we de CO2-uitstoot en helpen we onze natuur. Hoe doen we dat in Valkenswaard? Daar maken we nu plannen voor.

Gemeente Valkenswaard werkt op dit moment aan een visie waarin staat hoe we Valkenswaard in de toekomst kunnen verwarmen. Maar wat betekent dit voor u als inwoner? Daarover willen we graag met u in gesprek. Welke mogelijkheden zijn er? En met welke alternatieven kunnen we uw buurt het beste verwarmen? In twee bijeenkomsten praten we u bij over wat er mogelijk is in Valkenswaard en halen we uw mening op om onze visie mee te maken. We worden daarbij ondersteund door de Warmte Transitie Makers.

Praat mee over duurzame warmte!

De eerste bewonersavond voor Valkenswaard staat gepland op maandag 12 juli 2021 van 19:00 tot 20:30 uur. Tijdens deze avond bespreken we de mogelijkheden voor Valkenswaard. Welke alternatieven voor aardgas kunnen we in onze gemeente gebruiken? Ook staan we stil bij wat het betekent voor uw woning als we van het aardgas afgaan.
Tijdens de tweede bewonersavond (datum volgt) bespreken we hoe we als gemeente de stap naar duurzame warmte in 2050 gaan zetten. We kijken samen naar een voorlopige planning die ons kan helpen om te bepalen welke buurten, op basis van geschiktheid, als eerste in aanmerking komen om van het aardgas af te gaan.

Zijn er meer mogelijkheden om mee te denken?

Naast de inwonersavonden willen we voor geïnteresseerden ook de mogelijkheid bieden om uitgebreider het gesprek aan te gaan. Hiervoor willen we nog twee ‘denktanks’ organiseren. We kijken daarbij meer naar de eindsituatie voor de gemeente Valkenswaard. Een eerste denktanksessie staat ingepland voor de avond van 21 juli 2021. De tweede denktank volgt na de zomervakantie.

Ook organiseren we in september een aparte ondernemerstafel. Daarin bespreken we de gevolgen van de warmtetransitie voor ondernemers en bedrijven in Valkenswaard.

Wat heeft u nodig tijdens een bewonersavond

De inwonersavond is online. Om de inwonersavond bij te kunnen wonen heeft u een pc, laptop of tablet met internetverbinding nodig. Een webcam is optioneel. Verder is het fijn als u een mobiele telefoon met internet bij de hand houdt. Hiermee kunnen we u via een online tool stellingen en vragen stellen en alle antwoorden direct op uw computerscherm tonen.

Aanmelden bewonersavond

Wanneer? Maandag 12 juli 2021

Waar? Online (link ontvangt u na aanmelding)

Hoe laat? 19:00 tot 20:30 uur

Meldt u zich tot 11 juli aan door een mail te sturen naar: geert-jan.van.schijndel@valkenswaard.nl