Werk- en verkeersinfo

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan een bereikbaar en leefbaar dorp. Er ligt er een heel pakket aan maatregelen om een eind te maken aan de files in het centrum en op de toegangswegen van en naar Valkenswaard. Grote projecten in uitvoering zijn de herinrichting Europalaan, de N69 en 30-km zones in bebouwde kom. Lees er meer over op onze website Bereikbaar Valkenswaard.

Bezoek onze website Bereikbaar Valkenswaard

Ga verder naar Masterplan Centrum

Dank voor uw begrip!

In heel Valkenswaard zijn we met verschillende wegwerkzaamheden bezig. Sommige situaties zijn tijdelijk, totdat we de straten of verkeersmaatregelen definitief in orde kunnen maken. We zijn ons ervan bewust dat dat overlast oplevert. Onze excuses voor het ongemak. Uiteindelijk worden de doorstroming en onze bereikbaarheid straks beter. En met het nieuwe centrum is het een stuk groener en gezelliger met de grote terrassen. Een plek om weer te ontmoeten en thuis te komen. De auto is alleen te gast. Fietsers en voetgangers zijn welkom. Vrachtwagenbestuurders moeten wennen aan een nieuwe route. Rond midden/ eind oktober wordt het nieuwe deel van de N69 alvast opengesteld.

Tijdelijke afsluiting Lissevenlaan in Aalst
Vanaf woensdag 21 juli 2021 wordt de Lissevenlaan ter hoogte van de aansluiting met de N69 afgesloten voor alle verkeer behalve fietsers en voetgangers.

Werkzaamheden aanpak wateroverlast in Dommelen
Op donderdag 15 juli starten de aangekondigde werkzaamheden voor de aanpak van de wateroverlast in Dommelen. De werkzaamheden zullen maximaal 2 weken duren.

Reconstructie Westerhovenseweg Valkenswaard
De voorbereiding voor de herinrichting van de wegen in Dommelen is in volle gang. De werkzaamheden aan de Westerhovenseweg en een gedeelte van de Brouwerijdreef starten in de week van 16 augustus en duren maximaal vier maanden.
Nieuwe informatie over afsluiting Westerhovenseweg

Verlichting fietspad naast gedeelte van Maastrichterweg
Enexis verwacht dat eind juni 22 van de 41 geplande lichtmasten in werking zijn. Helaas kan Enexis door capaciteitsproblemen het project niet in één keer afronden. Daarom komen de overige 19 lichtmasten pas begin volgend jaar.

Werk aan de weg hier en in de regio!
In dit bericht zetten we één en ander voor u op een rij. Of het nu om weg-, riolerings- of verkeerswerkzaamheden gaat. Samen werken we aan een mooier en beter bereikbaar Valkenswaard, met onze omliggende gemeenten. 

Actueel werkzaamheden Markt
Tijdens de werkzaamheden is de Eindhovenseweg afgesloten tussen de kruising met de Waalreseweg/ Leenderweg tot aan de kruising Dommelsweg/ Luikerweg. De oversteek van de Leenderweg naar de Waalreseweg blijft open. De afsluiting zorgt voor omleidingen voor doorgaand verkeer en lijnbussen.