Sportgala 2020

Sporters geëerd tijdens 10e editie Sportgala Valkenswaard

Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is vrijdagavond 17 januari ’20 tijdens het Sportgala in Cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard verkozen tot Sportman van het jaar 2019. Ronkes kreeg deze prijs vanwege zijn eerste plaats op het Wereldkampioenschap Linedance 2019 in Nashville, Verenigde Staten.

Hockeysters José Durville en Maaike Jacobs hockeyen beiden bij hockeyvereniging HOD Valkenswaard, maar zijn ook actief bij het Nederlandse Hockeyteam voor dames50. Durville en Jacobs namen de prijs voor Sportvrouw van het jaar 2019 in ontvangst vanwege een zeer goede prestatie, namelijk Europees Kampioen op het IMHA European Cup Women 50+ in Krefeld, Duitsland.

De titel Sportteam van het jaar 2019 is gegaan naar het eerste team Rolhockey van de Valkenswaardse Roller Club. Zij zijn dit jaar Nederlands- en Benelux kampioen geworden. Daarnaast zijn vier heren uit het eerste team ook met het Nederlandse Rolhockeyteam Wereldkampioen geworden bij de Roller World Games in Barcelona, Spanje.

Synchroon schaatsster Ingvild Geenen en wielrenner Beer van Beurden zijn dit jaar Sportmeisje en Sportjongen van het jaar 2019 geworden! Ingvild heeft afgelopen jaar vele grote toernooien geschaatst. Zo is zij met haar team Illuminettes Nederlands kampioen junioren geworden en heeft deelgenomen aan het WK junioren in Neuchatel, Zwitserland. Daarnaast heeft zij als junior sporter ook met het team Illumination Nederlands Kampioen senioren geworden en heeft zij deelgenomen aan het WK senioren in Helsinki, Finland.

Beer van Beurden is in het jaar 2019 Nationaal Kampioen mountainbike Jeugd jongens categorie 2 geworden en heeft op het Nationaal Kampioenschap veldrijden categorie 2 de bronzen prijs mee naar huis mogen nemen.

Jeugdsportteam van het jaar 2019 is dit jaar naar de meisjes A1 van VC Bravo gegaan. Zij zijn afgelopen jaar kampioen geworden in de 1e klasse.

Een nieuwe categorie heeft dit jaar ook zijn intrek genomen op het Sportgala Valkenswaard, namelijk Sportcoach van het jaar 2019! Chantal de Lau uit Valkenswaard is als winnaar in deze categorie naar voren gekomen. De Lau is het afgelopen jaar bij PSV Zwemmen in Eindhoven met haar ploeg jongens minioren Nederlands Kampioen op de Estafette geworden. Daarnaast hebben een aantal van haar zwemmers een Nederlands Record gezwommen op verschillende afstanden en zwemslagen.

Heeft u het evenement gemist? Of was u erbij, maar wilt u nog even nagenieten? Alle gemaakte foto's zijn te vinden op de Facebook pagina.

  • Fotoalbum

    Bekijk de foto’s en herbeleef het Sportgala Valkenswaard

  • Facebook

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Sportgala, via de Facebook-pagina